България изтръпна! Николай претрепал от бой жена си на стадиона, след това… се прибрал да спи

полиция

46-годишният Николай, който затри жена си Мариана на стадиона в Сопот, вече е с официално обвинение от прокуратурата за умишлено убийство. Двамата живеели на семейни начала в града. В събота вечерта отишли на гости на приятел на Николай. Там употребили много алкохол и между тях възникнал скандал. Към 2 часа след полунощ тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона Николай се вбесил и нанесъл множество удари на жената в областта на главата и тялото. Тя изпаднала в безпомощно състояние и издъхнала. Пияният бияч я изоставил и се прибрал в жилището си да спи.

Сутринта към 7.10 часа един от охранителите на стадиона я открил и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи установили, че жената е починала. По делото са извършени множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на веществени доказателства, назначаване на експертизи и други. Разследването е в активна фаза, съобщиха от прокуратурата.

Убиецът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще бъде преценено внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.