Само в 7DniSofia.bg

Демерджиев се закани: Безкомпромисен съм! Ситуацията е тежка, започваме акции!

иван демерджиев

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев представи екипа си, както и приоритетите в дейността на МВР в мандата на служебното правителство. Демерджиев представи заместниците си: Моника Димитрова, Венцислав Катинов и Емил Ганчев. И тричмата с богата професионална биография.

„Основният ни приоритет е борбата с купения и корпоративния вот по време на организацията на изборите, както и да проведем законосъобразно този процес и да обезпечим правото на глас на българските граждани, без то да е повлияно от тези порочни практики, които познаваме през годините“, това каза на брифинг служебният министър.

Борбата с пътната безопасност също лежи в основата на нашите приоритети. Ситуацията е много тежка и трябва да действаме бързо. Трябва да въздействаме и върху битовата престъпност, на каквото станахме свидетели и през последните дни. Ще проведем акции. Смятаме да бъдем безкомпромисни“, категоричен е той. И добави, че специално внимание ще бъде обърнато на дилърите, които разпространяват наркотици край българските училища.

„Запознахме се със ситуацията в МВР, ще направим всичко необходимо“, добави Демерджиев.

„Поставили сме си амбициозната задача да надградим, като този път се надяваме и ще дадем всичко от себе си да уличим лица, които осъществяват такива практики и да ги изправим пред правосъдието“, каза служебният вътрешен министър.

„Предстои ни много работа във връзка с Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост“, допълни Демерджиев.