Корнелия реди крокодилски сълзи! Мъжът й я заряза на Бузлуджа

501e0d049614229d36e332b1f853e1d4

Трудни времена са застигнали Корнелия Нинова не само на политическото поле, но и на личния фронт, доверяват близки до лидерката на БСП социалисти, пише Ретро.

От година насам бившата икономическа министърка не се е появявала публично в компанията на съпруга си Митко. Той не я придружи и на традиционния събор на червените на Бузлуджа, който се състоя миналия уикенд. Митко не застана до жена си на легендарната поляна, а паметливи бесепари припомнят, че досега не е пропускал да присъства на мащабното събитие.

Мероприятието, което за първа година регистрира мижав интерес“ и успя да събере едва около 8 хиляди привърженици, а когато начело на партията бяха Георги Първанов и Сергей Станишев, напливът достигаше до 100 хиляди, не беше уважено и от сина на Нинова. Рафаел не се е прибирал при майка си от Америка в продължение на 3 години и половина. За последно той беше в родината по Коледа през 2019 а. Оттогава насам се е закотвил в градчето Станфорд в Щатите, където работи като преподавател и учен в едноименния университет.

Близки до личния свят на червената лидерка споделят, че в последно време семейната й хармония била силно нарушена, а проблемите в политиката неминуемо се отразявали на отношенията със съпруга й. Припомняме, че Митко работи като експерт в „Лукойл“ и не обича да бъде под светлините на прожекторите, но във важни за съпругата си моменти винаги е заставал до нея. В края на август на семейство Нинови им предстои важни годишнина – 32 години от сключването на брака им. Митко и Корнелия се запознават като студенти благодарение на по-голямата сестра на бившата министърка, а после вдигат скромна сватба на 30.08.1990 г. Две години по-късно се ражда и единственият им син Рафаел.

През дългогодишния си брачен стаж шефката на БСП е признавала, че само веднъж са били на косъм от развод, когато тя е била директор на Булгартабак“, а позицията й навлякла десетки проблеми. Тогава изживяла 2 кошмарни години, в които я разкарвали по съдилища, разбивали колите и апартамента им, получила здравословни проблеми и с Митко не се разбирали, макар да напуснал тогавашната си работа, за да бъде до нея. Тогава той й поставил ултиматум да избира между между семейството и работата. Дали и сега Нинови не изживяват подобна драма, чудят се знакови социалисти от партията?

Интересна подробност е, че за първа година на Бузлуджа Корнелия не беше удостоена и с присъствието на родната си майка. Пенсионерката Маргарита, която е вдовица и живее самотно в Мизия, винаги вземаше дейно участвие в съборите и митингите на ръководената от щерка й партия. Самата тя също е член на БСП. До Бузлуджа майката на Нинова стигаше с организиран от родния й град транспорт, но тази година не се качила на автобуса, казват очевидци. Въпреки че с дъщеря и през известни периоди от време не са в съвсем цветущи отношения, на Бузлуджа винаги заравяха томахавките и си разменяха прегръдки и целувки. Корнелия не пропускаше да позира пред многобройните камери с майка си, а по традиция Двете винаги повеждаха хорото.

Въпреки отсъствието на най-близките й хора,

Нинова демонстрира добро настроение на Бузлуджа. За веселбата там тя беше платила от партийната хазна на певеца Миро, който изнесе концерт, както и на бившето протеже на Слави Трифонов – почти неизвестния изпълнител Владо Димов.