Нови скандални разкрития за Семерджиев: Известно лице тича да му помага, крие пакетите с дрога

георги семерджиев

Продължават скандалните разкрития покрай тежката катастрофа, при която дрогирания Георги Семерджиев, уби две момичета. Според близки до разследването източници, цитирани от Scandal.bg, след фаталния инцидент, освен полицайката Симона Радева, той е повикал на помощ и свой приятел.

Синът на строителя Христо Стефанов – Алекс Стефанов е един от първите хора, притекли се на помощ на Семерджиев, твърдят спецполицаите.

Той е човекът скрил два пакета с дрога, които са се намирали в разполовения автомобил Ауди. На място нелегалната стока му е предадена от приятеля на полицайката Симона Радева, който е един от първите пристигнали на инцидента.

Стефанов – младши е добре известен в автомобилните среди у нас. От няколко години изпълнява болните амбиции на баща си да стане автомобилен състезател.

Въпреки че фамилията инвестира почти всичките си пари в автомобилните начинания на младежа, той не блести с особен талант и успехи. Именно страстта по високите скорости и опиятите свързва Алекс Стефанов и Георги Семерджиев.

Стефанов също като авера си често сядал зад волана на автомобила си дрогиран. Така адреналина му се вдигал още повече, твърдят негови приятели.

Освен това татуираният Георги Семерджиев имал нужда от фирми за продажба и наем на автомобили, през които да превърти откраднатите с измама от него луксозни автомобили на стойност над 20 млн. лева. Целта била да се изперат парите и се открадне ДДС.

Измамите са извършени чрез използване на фалшифицирани фактури и търговия чрез въртележка от фирми, създадени за тази цел. Под претекст, че автомобилите се продават в други държави-членки на ЕС, се избягвало плащането на ДДС.

За регистрация на автомобилите са използвани фалшифицирани документи, а процедурите по измамата били узаконявани като се използват и фалшиви фактури за сделки с недвижими имоти.

Основната фирма използвана за измамите е “Спиид Лимит” ЕООД с управител Евгения Златанова. По казуса е сезирана и европрокуратурата, тъй като се касае за престъпления против финансовите интереси на общността.