Само в 7DniSofia.bg

Отцепиха хотел заради Киро: Последната му почивка като премиер струва 15 бона на държавата

кирил петков плаж

Цяло крило от хотел в Лозенец е било отцепено миналия уикенд за рахата на бившия вече премиер Кирил Петков, пише ПИК.

В разгаза на газовата криза последните си часове като министър-председател харвардецът изкара на родното Черноморие, обикаляйка елитните ресторанти и барове в курортното селце, сдобило се последните години с прозвището родното Сен Тропе.

Киро и многолюдната му охрана пристигнали в хотел „Сиена“ по-миналия петък. Персоналът бил предварително инструктиран от управата да очаква „знатни гости“.

Според наблюдателни курортисти, около рецепцията и откритите пространства гъмжало от цивилни офранители, които преди пристигането на Петков проверили целия периметър с металотърсач за взривни устройства.

Заради бившия премиер и охраната му от НСО от хотела отменили резервации и отцепили цяло крило, за да настанят Киро и „опашката му“.

Той се настанил в лукс апартамента, а гардовете му – в 5 съседни двойни стаи. Въпросният апартамент се отдава срещу 800 лева на вечер, а двойните стаи – „само“ по 350. Тоест, само за нощувки са били похарчени 7650 лева, пише столичен седмичник.

И добавя, че докато Петков може и да е платил от джоба си разходите по своя апартамент, то с пари от данъкоплатците НСО ще трябва да заплати нощувките на държавните гардове.

По груби сметки, с пътните разходи и командировъчните за храна на охранителите последната почивка на Просто Киро като премиер е струвала над 15 хиляди лева на държавата.