След тежката катастрофа с 4 жертви до Търново: Хеликоптер с румънски лекари каца у нас

катастрофа

В стабилно състояние са седмината ранени при катастрофата с румънски автобус по пътя Велико Търново- Русе тази нощ, които са настанени във Великотърновската болница. Продължават дейностите за тяхното стабилизиране, каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Красимир Попов пред БТА.

След катастрофата в болницата от екипите на „Спешна помощ“ са били откарани 9 души. Единият от пострадалите с тежка черепно-мозъчна травма е починал в Отделението по реанимация. Друг от пострадалите е освободен за домашно лечение.

В момента в болницата са настанени седем души – трима от тях турски граждани, четирима – румънски. Продължават хирургичните и ортопедични операции за тяхното спасяване.

На място е пристигнал консулът на Румъния в България, който е благодарил на лекарските екипи за бързата реакция. По-късно днес и екип от румънски лекари ще пристигне с хеликоптер за консилиум с българските си колеги.

Снощи около 02:00 ч. автобус с румънска регистрация, управляван от турски водач, е катастрофирал в участъка между селата Куцина и Поликраище. Ударил се е в спрял край пътя лек автомобил. Пътуващите не са били в колата и от там пострадали няма.

В автобуса са пътували общо 25 човека. Общо четири са жертвите. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването на тежкия пътен инцидент на пътя Велико Търново – Русе е поето от следователи от Националната следствена служба, назначени са експертизи.