Само в 7DniSofia.bg

Училищни психолози скочиха срещу Янка Такева: Ще ви поискаме оставката!

Янка Такева

Спор заради агресията в училище. Училищни психолози „скочиха” срещу синдикалистката Янка Такева. В отворено писмо те поискаха тя да се извини и „да се отмести встрани“ заради твърдението й в интервю, че не успяват да се справят с агресията в клас и че приемат децата като пациенти.

В писмото си психолозите пишат, че са силно възмутени от изказването й и са готови да поискат оставката й.

„Вие коментирате ролята на психолозите като изразявате негативно мнение за нашата работа в училище. Изказването Ви предизвика силна реакция на възмущение в нашата професионална общност, голяма част от която са членове на Съюза на българските учители и ни обедини в позиция категорично да не се съгласим с подобни твърдения, още повече сякаш хвърлени с лека ръка в пространството, пред очите и ушите на чувствителна аудитория. Нашата позиция ни обединява в готовност дори да поискаме Вашата оставка, в случай, че тези коментари останат без отзвук и не са посрещнати от министъра на образованието и науката с ясна позиция за ролята и мястото ни в промените, които се извършват в системата на образование“, заявяват в писмото си бургаски психолози.

„Синдикатът на българските учители смята е, че психолозите не работят превантивно“, поясни за „Здравей, България“ Янка Такева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории