Кузман Илиев: По време на предизборната кампания ще се нароят месии, обещавайки благинки

кузман илиев

„По време на предизборната кампания ще се нароят месии, които ще обещаят икономически благинки. Теми като съдебната реформа ще са на по-заден план. Ние не усещаме как вървим към дългова пропаст, разточително харчене, което не ни отива. Натрупа ли се много дълг, приходите падат. Не може в такава ситуация всеки да обещава, че камъкът ще стане злато“. Това каза пред БНР политическият и икономически анализатор Кузман Илиев.

И изрази надежда на тези избори електоратът да изпрати в парламента хора – отговорни и здраво стъпили на земята.

„Може да се очаква правителство с действия, които се базират на политическа или на икономическа логика, ако има суверенна нация и суверенен политически елит, който гледа рационално и вижда, че в невралгични системи държавата отказва да функционира, и започва да се връща в норми. Сега виждам хора, абдикирали от възможността да мислят и изповядват евро-атлантически ценности, които си противоречат“.

Илиев прогнозира, че българските фирми ще изпаднат в ликвиден проблем:

„Когато не можеш да генерираш достатъчно кеш или сметките ти са огромни, в един момент не можеш да оперираш и фалираш. С това нещо можем да се преборим, като имаме по-голям капацитет на предлагане на енергоресурси, спираме това печатане на пари, имаме усмиряване и връщане към нормалността“.