БСП безутешни: Очакваме удари от президента Радев, каквито не сме имали от Борисов дори

георги свиленски

Очакваме най-големите удари да ги получим от президента. Такива удари нямаше по времето на Борисов и това ни учудва. Иначе напрежение няма как да има, молбата ни е да не се занимава с БСП през следващите два месеца, заяви Георги Свиленски от БСП на пресконференция в централата на партията.

„Основният ангажимент на служебния кабинет е да провежда изборите, съветвам ги да видят дали няма проблем с машините, да видят договорите. Вместо да се занимават с това, което им е вменила Конституцията, те се занимават с реваншизъм към един от участниците в изборите“, продължи Свиленски.

По думите му, държавата не е в някаква нестабилност, в каквато се опитват от президентската институция да внушават на българското общество.

Свиленски съобщи, че в първия ден след встъпването в длъжност на служебния кабинет е уволнен от НКЖИ заместник-изпълнителен директор на дружеството, който е член на левицата.

„Как точно с уволнението на директор на НКЖИ ще възстановяват стабилността в държавата“, попита Свиленски, цитиран от БГНЕС.

„Тези хора започват с реваншизъм към членове на БСП. Няма да позволим успехите да бъдат неглижирани само и само БСП да бъде използвана и да отиде на изборите с някакво петно, особено от президентството, подчерта Георги Свиленски, добавяйки, че левицата е дала всичко от себе си Румен Радев да влезе на „Дондуков“ 2.

От брифинга на „Позитано“ 20 стана ясно, че в петък Националният съвет на БСП ще даде старт на предизборната кампания.