СКАЛДАЛ! Йорданова като за последно предложи „облекчение“ за всички криминални лица!

надежда йорданова

Председателят на Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет Мария Карагьозова със скандално разкритие за законодателна поправка, предложена в последния момент от бившата министърка на правосъдието Надежда Йорданова.

Ето какво пише Карагьозова в профила си в социалната мрежа:

„Министерство на правосъдието, любимото ми знаете (екипът на Надежда Йорданова, лек им път) предложиха в последните си дни още едно тотално „облекчение“ за всички криминални лица, занимаващи се примерно с трансгранична престъпност, убийства и други подобни деяния, но явно нуждаещи се спешно от безнаказаност (според министерството).

Предлагат: Изменение в закона за т.нар. Европейска заповед за арест (ЕЗА).

Та, тези борци за съдебна реформа предложиха прокурорът да може да издаде ЕЗА най-рано 6 (ШЕСТ) дни след искането за задържане, което се разглежда в публично съдебно заседание и е ясно за всички.

Представете си по дело за убийство да знаеш, че някой е в Испания и реално да му дадеш 6 дни, за да се изнесе оттам…примерно в Дубай, Сърбия, където и да е. Днес е последният срок, 3 август, от общественото обсъждане на този законопроект (ЗИД на ЗЕЕЗА).

Това връзва ръцете тотално на разследващите и прокуратурата. Направихме необходимите стъпки в нашия съвет да се противопоставим още миналия петък.“