Само в 7DniSofia.bg

Кирил Петков е нагазил в дълбоки води! Илияна Йотова го упрекна публично: Беше тежко!

илияна йотова

„След 2 октомври ще се види дали толкова постижения и добри решения са направени за страната, или сме в ситуация на много кризи, които си организирахме вътре в страната… Не са ни необходими декларации, а работа и грамотни и професионално добре подготвени хора“. Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

И посочи, че през последния месец сме живели в една от най-тежките политически кризи в цялата нова история на България след 1989 година, след като за първи път редовен кабинет падна след вот на недоверие.

„За служебния кабинет остава да се бори с не една или две кризи, завещани от предишното управление. Всички се надяваме и ще помагаме този служебен кабинет да бъде кабинет на стабилността и на сигурността за българските граждани“.

Вицепрезидентът подчерта, че по време на консултациите за съставяне на правителство е станало ясно – някои от партиите вече са били решили, че трябва да отидат на избори и че консултациите са проформа, търсене на по-имиджовото за пред публиката.

„Четвъртият служебен кабинет на президента Румен Радев следва формулата – изборът на професионалисти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е добро за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва“.

Тя посочи, че внушения за обръщане на посоката на страната ни от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков:

„Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен Радев той правеше през чуждите медии. Може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, ако сме отговорни и разумни, върху какво се базира това очакване за такъв завой. Ако имаше истинско лидерство в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функция, за да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. По някаква причина предишното правителство реши да направи тези внушения по отношение на президента“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории