КЕВР огласи нов кошмарен удар по джоба на българите: Водата скача ударно

топла вода

Водата в Бургас поскъпва с близо 60%, а тази във Враца с 15 на 100. Така от този месец за кубик вода бургазлии вече плащат по 4 лева и 39 стотинки. Кубик вода във Враца пък ще струва 3 лева и 74 стотинки.

Цените определи Комисията за енергийно и водно регулиране на заседание в края на миналата седмица. Предстои да бъдат обсъдени цените на ВиК услугите във Видин, Ямбол, Радомир и Брезник.

Междувременно нови, по-високи цени на водата влязоха в сила от 1 август в Силистренско. Комисията за енергийно и водно регулиране прие окончателно предложените бизнес планове на и ВиК – Силистра за периода 2022-2026 година. В Силистренско водата ще струва 5,04 лева за кубик, а потребителите, които не плащат за отвеждане и пречистване, ще дължат по 3,44 лева.

Причината за повишението на цената на услугите е необходимостта дружеството да увеличи своите приходи, за да може да изпълни планираните мащабни инвестиции през следващите 4 години и да постигне по-високо качество на ВиК услугите. Инвестиционната програма за периода е в размер на 8 624 000 лева.

Друга основна причина за ръста на цената са значително увеличените разходи за материали и външни услуги и най-вече драстично увеличените цени за доставка на електроенергия от свободен пазар спрямо базовата 2020 година.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории