Народният любимец Антон Радичев: Взимам пенсия от 600 лв., унизиха и Филип Трифонов

антон радичев

Не трябва да се мразим. А има българи, които мразят други българи. Политиците не трябва да се мразят, а да направят така, че България да процъфти напред, има начин. Българинът е егоист и все прави впечатление, че българинът има чувство и усещане, че е недоволен от нещо. А защо трябва да си недоволен, защо трябва да завиждаш на другия. Това каза актьорът Антон Радичев в ефира на БНТ.

„Има сериозно унижение на актьорите. Моята пенсия в началото беше 367 лева. Никой не може да повярва като му кажа, толкова години съм в Народния театър и играя в Народния театър от пиеса в пиеса. Много вечери не съм се прибирал, спал съм в театъра.

Пенсията ми малко я повишиха и сега е 600 и няколко лева. Тези пари за нищо не стигат, ако не са някои участия, на които ходя, изобщо нямаше да ми стигнат тези пари. При ковида беше нещо ужасно, аз в Народния театър почти не съм играл по време на ковид“, каза Радичев.

Антон Радичев е изкарал коронавируса преди 4 месеца. Той сподели, че е било много леко и почти не е усетил нищо. Имал температура, пил прахчета една седмица, а след това направил тест и той се оказал положителен.

Той не вярва на политиците, които твърдят, че са загрижени за културата в България.

„Говорят страшно много. Не само за актьорите, и за музикантите, и за художниците, за всички хора на изкуството, говори се страшно много, но никак не ми се вярва в това“.

Радичев заяви, че е имал много щастлива кариера и е щастлив, когато прави хората щастливи. От 47 години работи в Народния театър. Актьорите са такива хора, които не се замислят толкова за парите, колкото за това – като излязат на сцената, да отдадат себе си, коментира той.

„Искам да отдам всичко, което имам в себе си, на публиката. Всички роли са големи, и малката роля е много голяма, и аз съм човек, който страшно много приема живота около себе си. В „Оркестър без име“ имах малка роля, но направих така, че да запомнят репликите ми“, сподели още актьорът.

Радичев коментира и отказаната пожизнена пенсия на Филип Трифонов.

„Унизително е за Фипо. Той си отиде от този свят, без да получи сериозна пенсия, истинска пенсия, която заслужаваше“.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории