Румен Христов с голяма бомба за изборите: ГЕРБ-СДС сме незаобиколим фактор в новия парламент

румен христов

Нагласата ни е отново за общо явяване на изборите с ГЕРБ. Идната седмица ще имаме Национален съвет на СДС, който ще вземе окончателното решение, но от разговорите ми с лидерите на областните структури, които знаят настроението на хората от партията, са в тази посока. ГЕРБ-СДС ще бъдат незаобиколим фактор в новия парламент.

Категорично ще бъдем първа политическа сила, дори ПП и ДБ да се явят заедно, защото в политиката не винаги 1+1 дава 2, може 1+1=1,5″. Това каза пред БНР Румен Христов, лидер на СДС, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Ако ГЕРБ-СДС не участват в управлението, очаквам къс живот на следващия парламент“, прогнозира той и обясни:

„В 48 НС ще има два блока – проатлантически и проруски. Когато изключиш най-голямата парламентарна група от евро-атлантическия блок, естествено нямаш достатъчно депутати, за да сформираш мнозинство. Тогава посягаш към проруския блок, но като смесиш вода и олио – нещата не се получават“.

Христов постави въпрос как може коалицията ДБ, в която има партии в Европейската народна партия, да се коалира с БСП, а не с ГЕРБ, която също е член на ЕНП.

„Бихме се коалирали само с партии от евро-атлантическия блок, там големи различия нямаме. Имаме различие по детайли и натрупана омраза, която беше грешка на нашите млади колеги, защото с омраза и с изчегъртване държава не се управлява. Управлява се с разум и с можене, но нито разум имаше, нито – можене“, коментира той.

Според него не е правилно вторачването само във фигурата на главния прокурор Иван Гешев:

„Съдебната реформа е нещо важно, но България е в тежки кризи и тези проблеми, които касаят съдебната реформа, са от значение на много малък процент от българските граждани – тях ги интересуват цените и доходите. Справедливост трябва да има, работим за това. Нека да степенуваме нещата – нека да решим въпросите, които касаят гражданите и бизнеса, а съвместно с това да работим и за справедливостта“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории