Извънредно! Президентът Румен Радев със скандален служебен кабинет: Готвят жена за премиер?!

румен радев

Очаква се президентът Румен Радев да разпусне Народното събрание (НС) и да насрочи дата за предсрочните избори, както и да назначи служебния кабинет на 2 август с два отделни указа, които да влязат в сила от 3 август, сряда. В публичното пространство от дни се въртят познати и по-малко познати имена на евентуални министри в четвъртия служебен кабинет на Радев от 2017 г. насам.

Вече се появиха повечето от тях, но реденето на кабината е продължило днес с нови варианти. Президентът искал този път служебното му правителство да бъде оглавено от жена, твърди „Труд“. Най-вероятно това ще бъде проф. Емилия Друмева, секретар на Радев по правните въпроси още от първия му ден на “Дондуков” 2 през януари 2017 г.

За премиер се спряга и Гълъб Донев – министър на труда и социалната политика в трите служебни кабинети на Радев, сега секретар на президента по демографията и социалните политики.

Още една дама от най-близкото обкръжение на президента се очаква да влезе служебното правителство. Това е Мария Нейкова, професор по административно право и процес в Бургаския свободен университет. Тя е била областен управител на Стара Загора по времето на НДСВ, а миналата година е назначена за губернатор на Бургас, твърди се – личен избор на Радев.

Министър на отбраната вероятно ще е главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов, което би било ясен знак за обръщане на курса към Русия.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории