Полиция скова столичния квартал ,,Надежда“! Посред бял ден тръшнаха крадци, опитали да свият 10 бона

полиция

Трима мъже са били привлечени към наказателна отговорност за опит за кражба на пари от апартамент в столичния квартал „Надежда“. Това съобщават от Софийска районна прокуратура. Според данните по делото, на 28.07.2022 г. около 10,30 часа двама от обвиняемите чрез използване на неустановено до момента техническо средство деформирали ключалката на входната врата и влезли в жилище в ж.к. „Надежда“, гр. София. От апартамента взели сума в размер на 10 000 лева.

През това време третият обвиняем пазел да не се появи някой, докато другите двама открият и изнесат парите. След кражбата тримата се качили в различни автомобили, марка „Рено“ и „БМВ“, и се опитали да избягат от местопроизшествието. Опитът на тримата останал недовършен, тъй като били задържани от служители на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство. Тримата извършители са осъждани. При единият от тях деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като вече е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за идентично престъпление. Предвид опасността да се укрият или да извършат друго престъпление, прокурор е постановил задържането на тримата за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.