Само в 7DniSofia.bg

На Стефан Янев му се доплака! Забилата нож в гърба Ралица Симеонов му нанесе нов съкрушителен удар

Ралица Симеонова

„Не считам това, което се случва в момента, за нормално“. Това заяви за БНР политологът Ралица Симеонова.

Симеонова бе част от партията на Стефан Янев „Български възход“. Скоро след създаването на формацията тя обаче се отказа от нея, заявявайки че повече не иска да работи с тези хора.

„Изборите са нормална демократична практика, те са основен атрибут на демокрацията, но когато имаме избори твърде често, това показва, че имаме проблем в системата.

Имаме хроничен проблем, така че нека се съгласим, че в този случай не можем да разглеждаме ситуацията като нормална. Имаме проблем с парламентаризма и с парламентарния модел на управление“.

Ралица Симеонова участваше в създаването на партия „Български възход“, но коментира, че не съжалява, че е напуснала този проект:

„Взех абсолютно прагматично и рационално решение. Няма повод за съжаление. Мога да съжалявам единствено предвид перспективата на тази формация, предвид сложната ситуация, в която тя ще оперира и предвид вътрешния капацитет да се справи тази формация с тези предизвикателства, които предстоят.

Основната цел на всяка една политическа партия е властта, но не властта сама по себе си, а властта като средство, като инструментариум за реализиране на конкретни политики и идеи, конкретна програма, така че тази партия да отговори на очакванията, на потребностите, на интересите и на предпочитанията на своите избиратели.

Моята мотивация беше да използвам в добрия смисъл на думата този проект, така че да се постигнат едни смислени, едни положителни резултати в полза на българското общество и в полза на избирателите“.