ПРЕЦЕДЕНТ! Грандиозен скандал в МС: Министрите на БСП демонстративно напуснаха заседанието

корнелия нинова

Министрите от БСП напуснаха заседанието на Министерския съвет в четвъртък, обяви вицепремиерът в оставка и лидер на социалистите Корнелия Нинова, предава БЛИЦ.

Тя обясни, че решението им е било продиктувано от нежеланието им да участват в дискусия за закупуване на нови 8 броя самолети F16.

„Сега научихме за получената оферта. Смятаме, че такова решение сега е вредно за България, защото се намираме в няколко кризи”, заяви Нинова. И определи обсъждане на тази тема в момента като „абсолютно недопустимо”.

Нинова добави, че народът ни се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата и „най-малко в този момент е необходимо страната ни да прави инвестиционен разход за оръжие”.

Междувременно стана ясно, че кабинетът е решил да затвори ТЕЦ „Брикел”. Това обяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

По думите му има няколко сериозни нарушения на комплексното разрешително, както и системни нарушения за минал период от време. Затова се налага принудителна административна мярка за затварянето на ТЕЦ-а.

Сандов лично е информирал премиера Кирил Петков за няколко допълнителни аспекта, свързани със собствеността и начина на работа, с конфликт на интереси или потенциално опъване на „чадър” върху предприятието през последните години.

„Надявам се правоохранителните органи да свършат своята работа и да установят какви са реалните размери на подобно покровителстване”, подчерта екоминистърът.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории