Тотално е полудял! Петков натискал Рашков да арестува показно Слави, за да го унижи?!

слави трифонов

План за арестуването на Слави Трифонов е подготвял отиващият си премиер Кирил Петков. Това твърдят източници на ПИК от средите на „Продължаваме промяната“ и на „Има такъв народ“.

Безсилието и злобата на министър-председателя в оставка през последните седмици достигнали до такива висини, че той започнал да притиска МВР министъра си Бойко Рашков да извърши показен арест на шоумена.

Петков до толкова не можел да преглътне факта, че след серията му персонални издънки и тези на партията му ПП той е на път да отиде в историята като най-неуспешния премиер на България, че бил готов на всичко само и само да отмъсти на хората, които счита за виновни за собствения си провал.

Именно поради тази причина в последните дни на своето управление Кирил Петков настоятелно е притискал вътрешния министър Бойко Рашков, действително да арестува Слави Трифонов. Идеята на Петков била Трифонов да бъде показно задържан за 24 часа само, за да бъде публично унижен покрай болестта си, твърдят близки до властта.

От години е публична тайна, че Слави Трифонов страда от тежкото неврологично заболяване множествена склероза. Поради него състоянието на Трифонов е сериозно и той изпитва огромни трудности при контрол над тялото си, като именно затова през последните години на публични събития той ползва инвалидна количка.

Петков бил толкова завладян от злобата си, че макар и ясно да разбирал, че няма никаква реална причина Трифонов да бъде задържан, той настоявал пред Рашков за показен арест на лидера на ИТН.

Самият Слави узнал за намеренията на премиера в оставка и започнал публично да го подстрекава. Затова и през последните няколко дни публикува серия от статуси в профила си в социалната мрежа Фейсбук, в които се нарича „мафиот“ и извършител на престъпления.

Статусите на Слави обаче съвсем изнервили Кирил Петков, който настоявал Бойко Рашков да се самосезира по тях и наистина да заключи шоумена.

Разбира се, на всички е ясно, че с фейсбук статусите си Слави единствено иронизираше и се подиграваше на „Продължаваме промяната“, очевидно в тях няма данни за никакво истинсКО престъпление. Това обаче по никакъв начин не влияело на бившия премиер, чиято единствена мечта била да види Трифонов да бъде влачен с белезници, така както преди няколко месеца беше задържан и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият министър председател искал да организира директни включвания от всички национални телевизии, които да излъчват пряко в ефир ареста на лидера на ИТН.

За късмет на самия Кирил Петков, Рашков проявил разум и категорично отказал да реализира налудничавите идея на бившия си шеф.