Кирил Петков съвсем се ошашка! Свика министрите си на заседание по-рано и ги накара да го чакат

кирил петков

Министър-председателят Кирил Петков съвсем се ошашка в последни си дни, в които е начело на Държавата. Премиерът събира на заседание за последен път министрите си. Първоначално заседанието беше обявено за 15.00 часа, но няколко часа по-рано от пресцентъра на Министерски съвет изпратиха съобщение до медиите, че началото му се измества за 13.00 часа.

Не е ясно какво налага изместването на заседанието на правителството. Една от възможните причини е свикването на комисията за „Джемкорп“ в парламента, на която премиерът и министрите му Асен Василев и Александър Николов трябва да бъдат изслушани. Комисията започва в 16.00 часа и ако тримата са решили да се отзоват на поканата на депутатите, то затова и в последния момент е променен часът.

На всичкото отrope Kupo и Шeфката на кабинета му и близка до сърцето му дама Лена Бориславова накараха министрите и журналистите да чакат повече от 20 минути появата им.

Очаква се това да бъде последното заседание на Петков. Утре той ще организира прощално парти и ще си вземе довиждане с администрацията.

По-рано днес БСП върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев, с което се сложи и край на агонията да се сформира ново правителство в 47-ото Народно събрание.

„Колеги, това може и да ни е последното заседание на МС. Затова имаме много важни точки, които трябва да приемем днес. Искам да ви благодаря. Въпреки че ни остават няколко дни, до последно ще решаваме големите задачи за българското общество“, каза Петков.

„Ще сключим договор за доставка на 7 кораба с LNG газ. Условие за този договор е следващият месец да се осигури необходимата инфраструктура от Гърция и Турция“, похвали се премиерът, като не уточни каква трябва да е тази структура и може ли да се изгради за 1 месец.

„От 1 юли до 30 септември ще осигурим на бизнеса таван от 250 лв. на цената на тока. Ще помогнем на 633 000 небитови крайни клиенти“, добави той.

По думите му се дават 150 млн. лв. за отстъпката от 25 стотинки. Едновременно с това ще се ограничи износа на продукти с руски петрол.

Петков се похвали, че се отпускат 50 млн. лв. за ремонт на 175 детски градини и училища в цялата страна.

„Днес ще изслушваме и доклада на Борислав Сандов за ТЕЖ „Брикел“, продължи да чете от листчето си премиерът.

Той заключи, че днес ще се предостави готов законопроект за защита на лица, които дават сигнали за корупция и други законопроекти.