Тошко Йорданов: БСП блокира работата на КЕВР, Лена опищя Вселената

тошко йорданов

„Глупостите на БСП не ми се слушат. Ако има правителство, има мнозинство, съответно има и управленска програма, която да подкрепим. В момента няма правителство, няма мнозинство, няма преговори. Този парламент си заминава. Ние няма да подкрепим това правителство, защото Христо Иванов, знаете, с онзи прекрасен запис унищожи преговорите. Оттук нататък парламент няма да има“. Такъв коментар направи председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов пред журналисти в парламента за ситуацията, след като депутатите отхвърлиха в дневния ред на Народното събрание да влезе законодателната програма, предложена от БСП, а Георги Свиленски обяви, че утре третият мандат ще бъде върнат на президента неизпълнен.

Тошко Йорданов обясни, че ИТН са предложили на БСП два варианта за решение за Комисията за енергийно и водно регулиране, която от миналата седмица остана без председател заради решение на Конституционния съд.

„Единият вариант е с решение на НС ние да оторизираме някой от членовете на КЕВР да е временно изпълняващ длъжността до избор на нов председател. Вторият вариант е председателят на НС да изпрати писмо до КЕВР , в което се казва, че просто трябва да се изпълни решението на Конституционния съд, тоест председател трябва да е бившият – Иван Иванов. Такъв е законът. И в двата варианта нещата можеше да се случат днес, те отказаха и после хвърлят вината върху нас. Писна ми да лъжат постоянно! Това се случи на Председателски съвет, има запис“, посочи Йорданов.

„Докато се избере председател, КЕВР е с вързани ръце, а така ще може да работи. Ние блокираме КЕВР“, отбеляза Йорданов.

По думите му оригиналният закон за промените в КЕВР, изготвен от „Има такъв народ”, е бил изтеглен преди време, а причината – шефът на кабинета на Кирил Петков.

„Лена Бориславова, опищя вселената тук на Ива Митева да крещи, за да се махне параграф 7 ( бел.ред. – в който пише, че изборът на нов шеф на КЕВР става 14 дни след влизането на закона в сила). Ние бяхме на коалиция и въпреки недоволството на Ива изтеглихме закона и сега той падна в Конституционния съд. Да си сърбат попарата. Аз какво да направя сега за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов“, попита Йорданов.