Просто Киро вилнее в мрежата: Очаквам Гроздан Караджов незабавно да освободи шефа на АПИ

протест пътищари

Премиерът в оставка Кирил Петков поиска от регионалният министър Гроздан Караджов да освободи шефа на АПИ незабавно. По думите на Петков именно от пътната агенция възпрепятсвали поддръжката в държавата и поставяли в риск здравето и живота на гражданите.

„За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики. С прекратяването на новите, прозрачни обществени поръчки, АПИ възпрепятства пътната поддръжка в държавата в следващите 6-7 месеца и поставя в риск здравето и живота на гражданите. Това не трябва да се допуска!“, обяви през Фейсбук Петков.

Премиерът в оставка прехвърли пътната криза отново на Народното събрание и очаква от регионалната комисия да дадат решение на проблема.

Припомняме, че по-рано именно от Министерски съвет и от шефа на ресорната комисия Настимир Ананиев стана ясно, че няма да има разплащане с пътните строители, а управяващите в оставка допълниха, че няма да работят под натиск.