София е под блокада – ври и кипи пред Народното събрание! Пътищарите побесняха, събират тежка техника

пътищари протест

В този час започват да се събират представителите на пътните фирми пред Народното събрание. Впечатление прави засиленото полицейско присъствие в района, предава Tribune.

Протестиращите организират и шествие на Околовръстния път. Събрала се и тежка техника, като машините са около 40.

Според пътните строители държавата не е изплатила около 720 млн. лева за извършени дейности на около 80 фирми.

„Ако това не се промени, от 30 септември България ще се окаже единствената държава в ЕС, която няма да има поддръжка на пътища. Това ще рефлектира и на зимното поддържане, ще доведе и до лихвени неустойки“, заяви Стефан Чайков – Браншова камара „Пътища“.

В Бургас протестът на входа на автомагистралата ще започне в 10 часа. На пътното платно ще излязат тежкотоварни камиони. Според Асен Тасев дълговете на държавата са 12 млн. лева. „Обслужващите банки ни помагат, но без пари се работи много трудно. Всяка една наша дейност има нужните документи, сертификати, протоколи и снимков материал. Всичко е качествено и извършено в срок“, увери той. По думите на един от работниците предния месец не е имало заплати, а се очаква и този да няма. За месец май парите си са получили преди няколко дни, а за юни не се знае кога ще се случи.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории