Политолог: ПП са поставили условието – или Бойко Рашков, или – никой. Абсурдно е, що за логика?!

кирил петков нинова

„Вариантът е един, предвид показаната невъзможност да се състави правителство – трябва да се върне мандатът като неосъществен. След като и преговори не се водят вече за мнозинство, няма смисъл да се държи вече този мандат. Ясно е, че е абсурдно да се задържа мандатът, не знам с какви мотиви и оправдания“, заяви пред БНР социологът и политолог Юрий Асланов.

„За половин година това правителство не успя да разработи нито един законопроект, Народното събрание не прие нито един закон. Защо да вярваме, че сега ще може да направи 22 законопроекта, които да приеме – този парламент, в този му вид“, коментира още той.

Асланов подчерта, че правителството „е уволнено от Народното събрание с успешен вот на недоверие, затова дори няма морален кредит да иска каквото и да било от парламента“.

Според него БСП изпитват страх от предсрочни избори.

„Може би не е без основание. Сред лидерите на ПП може би има и друг вид страх – от служебен кабинет и евентуалните действия на президента Румен Радев, не знам дали имат основание. Страхът обаче не е добра основа за преговори“, посочи политологът.

„Румен Радев да не повтаря грешката чрез служебното правителство да извежда на политическата сцена играчи със съмнителен морал и съмнителни качества – Кирил Петков и Асен Василев, на първо място“, заяви Асланов.

Политологът беше категоричен, че страхът от избори е страх от народа.

Във връзка с антикорупционния закон политологът определи като липса на логика обвързването условието с един човек.

„Доколкото знам ПП са поставили условието – или Бойко Рашков, или – никой. Както и за КЕВР. Няма да падне небето, ако два месеца не функционира регулаторът и цените останат неизменени. Не вярвам някой да очаква, ако работи КЕВР, цените на тока и газа да бъдат намалени“, посочи той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории