Бивш лидер на БСП попиля Нинова: Отвратително поведение – „главата в пясъка, а задника се вее навън“

корнелия нинова

Премята се мандат, а вариантът е само един – да се върне и да си отидем спокойно без избори и без фарса, който се развива в последните дни, коментира за БТВ бившият лидер на БСП Михаил Миков.

„Когато не се постигне съгласие за правителство, мандатът се връща“, категоричен е юристът. Той иронизира, че БСП може да попадне в световните рекорди.

„Правителство си отива, без да има приета програма за управление в парламента. Свидетели сме на упоритост, двудневни хоризонти, алтернативи, а трябва да се излезе и да се каже, че няма алтернативи да се състави правителство, няма мнозинство“, настоя Миков. Той определи поведението на съпартийците си като това на щрауса – „главата в пясъка, а задника се вее навън“.

„Политически групи в парламента се насочват към избори през есента – октомври месец. БСП го раздава като необходимия политически идиот, който трябва да подържи мандата известно време“, посочи Миков. Според него, когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, остава желанието за закрепване, но няма особен политически смисъл, удря върху достойнството на този, който го прави и малко по-далечния хоризонт – до есента.

„Трябва приключи агонията бързо и да се отиде към избори“, настоя Миков. Той се надява, че ще се върне откровеността в политика след евентуалните предсрочни избори.

„Опозицията не изигра особено голяма роля да се стигне дотук. Партийният егоизъм, неадекватните решения в областта на енергетиката и запазване на властта на всяка цена отвращава хората от политиката“, смята Миков.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории