Само в 7DniSofia.bg

ТРАГЕДИЯ: Машина за гранули „захапа” и умъртви за секунди работник

линейка

Работник загина в ужасна трудова злополука във фабрика край Гоце Делчев. Трагичният инцидент е станал вчера в цех за производство на пластмасови гранули, който се намира по пътя за село Борово. Сигнал за драмата е подаден снощи в 18,49 часа в Дирекция „Инспекция по труда-Благоевград” от Спешен център.

Загиналият е мъж на 42 години, който се намирал в обсега на перките на една от машините. Той трябвало да постави прах за кристални гранули в машината, която дотогава правела сиви гранули. Друг негов колега изключил електрозахранването. Възможно е от шума да не са се разбрали двамата кога да се включи отново токът. При пускането на машината 42-годишният мъж се оказал в обсега на едната й перка, която „захапала” дясната му ръка и за секунди го умъртвила. Колегата му притичал и го извадил от машината, но вече било късно.

„Установихме, че загиналият работник е имал трудов договор, който е сключен през февруари тази година. Предстои да извършим проверка на цялата документация на фирмата. По случая е образувано досъдебно производство, заедно с нас бяха и представители на разследващите органи”, заявиха за „Телеграф” тази сутрин от Дирекция „Инспекция по труда- Благоевград”.