Кралев: Нинова ще удължи агонията! Демократична България и БСП са се прегърнали до сливане

красен кралев

Ясно е, че вървим към предсрочни избори през октомври, каза на пресконференция във Варна депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев. Според него Корнелия Нинова ще направи всичко възможно да удължи агонията за съставяне на кабинет още няколко дни или седмица.

„За 190 дни БСП направиха над 500 политически назначения, може би ще се опитат последните дни да бъдат направени още няколко такива“, посочи народният представител.

„Драматичните събития от петък показаха много неща, показаха, че „Демократична България“ и БСП така са се прегърнали, че чак са се слели“, каза още Кралев. По думите му гласуването на правилата за избор на председател на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) са показали, че колегите им от „Демократична България“ не искат никога да се разделим със социализма и Държавна сигурност (ДС), защото са отхвърлили предложението на опозицията едно от изискванията за председател на комисията е да не е бил свързан с репресивните структури на ДС.

Според Кралев е ясно, че всичко се прави за един човек и се върти около името на Бойко Рашков. Ние не смятаме, че мястото на Бойко Рашков трябва да е в органите на държавното управление, посочи още той.

Колегата му Павел Христов добави, че от събитията от последните дни и последвалите реакции на различни политици от доскорошната четворна коалиция е излязла една добра новина – че отиваме с много голям процент на вероятност на предсрочни парламентарни избори. Според него „Продължаваме промяната“ върви към своя край, но за съжаление оставя тежко наследство.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории