Кошмарна трагедия! 13-годишно момче си глътна езика след препиване с бира. Полицията на крак

линейка

13-годишно момче от Добринище припадна и си глътна езика след препиване с бира. Инцидентът станал около 20.30 ч. в градския парк, където било доста оживено. Група тийнейджъри пили бира, но изглежда прекалили с количеството и едно от тях се строполило на земята. Приятелите му го вдигнали на ръце и го понесли. Възрастен мъж ги забелязал и се насочил към тях. Оказало се, че момчето си е глътнало езика.

Мъжът реагирал светкавично, бръкнал в устата на момчето и успял да извади езика му. През това време се намесили и други хора, сред които и една медицинска сестра, която била в парка с внучето си. Извикан е екип на Спешен център и момчето е откарано с линейка в болница. Мъжът, който пръв се е притекъл на помощ, бил бащата на кмета на Добринище Петър Галчев.

„Баща ми просто бил излязъл навън да изпуши една цигара, когато видял как децата носят техния приятел. Момчето било неадекватно, на границата… Добре че баща ми се е намесил навреме, знаел е как да реагира и детето е дошло на себе си, проговорило е. Помогнали са и други хора в парка. В екипа на Спешен център е била лекарката от Добринище д-р Тютюнджиева. Момчето е откарано до болницата, родителите са били своевременно уведомени. Другите деца разказаха, че са купили бирата от хранителен магазин. Недопустимо е да се продава алкохол и цигари на непълнолетни. Всички имаме деца и на никого не пожелавам да преживее такова нещо. Това момче можеше за малко да си отиде“, коментира кметът на Добринище Петър Галчев за Струма.

За случая е информирана и полицията. На управителя на хранителния магазин е съставен акт.