ГЕРБ прочете присъдата на Киро и Асен: Лепите си етикети, но ви остават 15 дни

7 Dni Sofia22.07.2022
асен василев кирил петков

„Хаосът е факт. Той има предистория. През последните седем месеца ние сме свидетели на една управленска и експертна немощ. С лека ръка управляващите, които се самопровъзгласиха за борци с корупцията, сами си сложиха етикети, че те са честни и почтени, погазват законите и Конституцията на страната“, това коментира пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на енергетиката Теменужка Петкова коментира създалата се ситуация, след като Конституционния съд обяви, че изборът на шеф на КЕВР е в разрез с основния закон. .

Тя припомни, че още през февруари ПГ на ГЕРБ-СДС са предупредили, че изборът тогава за нов председател на  Енергийния регулатор е противоконституционен и ще доведе до хаос в един от най-важните сектори за страната ни.

По думите й опозицията не спекулира с темата – решенията на КЕВР наистина били уязвими.

„Всяко едно заинтересовано лице може да обжалва решенията на Комисията за енергийно и водно регулиране“, подчерта Петкова.

Бившият енергиен министър обясни, че при такава ситуация се прави проверка. Ако при нея се установи, че в конкретен казус гласът на председателя на КЕВР е бил решаващ, взетото решение може да бъде обжалвано.

„Всички действия, които този председател е предприел от деня на избора му до произнасянето на Конституционния съд, са абсолютно нелегитимни – назначения, уволнения. Все едно този председател не е съществувал“, категорична е Теменужка Петкова.

С решението на Конституционния съд на практика Станислав Тодоров губи всичките си правомощия. Той има най-много 18 дни на поста – решението на съда трябва да излезе в Държавен вестник в максимален срок от 15 дни и влиза в сила 3 дни след обнародването му.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории