Депутат от ИТН бяга след въпроси: Има ли шефът ти Слави Трифонов офшорни сметки и имоти

7 Dni Sofia20.07.2022
Слави Трифонов

„Ако има воля и конкретна програма с конкретен срок за изпълнение, тя трябва да се случи. Сядаме да видим дали е възможно“, обяви пред журналисти депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Той посочи, че ИТН засега ще се въздържат от коментари, за да видят какво предлагат останалите формации.

„ИТН винаги е била за борба с „антикорупцията“, направи лапсус Балабанов.

Той избяга от въпроса има ли чадър над Слави Трифонов за офшорни сметки и имоти, защото лидерът на ИТН отказва да изпълни закона и да ги декларира.

Балабанов не коментира и дали ИТН биха подкрепили конкретно Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

„По-важно за нас е да има практичен и работещ закон, който да позволява на което и да е име начело на регулатор да върши прозрачно работата си“, настоя депутатът.

По повод условието на партията на Слави Трифонов Кирил Петков и Асен Василев да са извън бъдещия кабинет Балабанов бе лаконичен, че предстои първи кръг на преговори с БСП.

„Отговорността в момента е на БСП, както по отношение на създаването на правителството, така и за личностите в него. Първо да видим програмите и имаме ли обединение върху нещата, които ще променяме, след това са личностите“, настоя депутатът.

По думите му за мнозинството в парламента нямат никакво значение шестимата депутати, отцепили се от ИТН.

„Важно е най-сетне Законът за личната помощ да залегне в програмата, защото ставаме за смях толкова месеци, а и години назад хората с увреждания да не получат необходимите средства“, коментира Станислав Балабанов преди преговорите на партията му с БСП за съставяне на правителство.