ИТН май приключи възможността за кабинет: БСП да не ни пробутва Асен Василев!

7 Dni Sofia19.07.2022
кирил петков асен василев

Все още нямаме покана от мандатоносителя за преговори, очакваме да получим официална до дни и ще откликнем, каза за „Денят започва“ по БНТ депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Той обясни, че партията му ще излъчи преговорен екип и ще направи всичко, за да се стигне да консенсус.

С БСП нямаме конфликт, имаме добра комуникация. Важно е да говорим по приоритети, хората не търпят да слушат само приказки. Ще искаме прозрачност и равнопоставеност, без налагане на еднолични решения – което доведе до напускането ни. За нас не е ок Кирил Петков или Асен Василев да са в изпълнителната власт, дори и в кабинет на БСП. С първия мандат ПП унищожиха възможността да има кабинет – отдръпна се единият, дойде другият. Което е едно и също, обясни депутатът.

Според него с общи усилия може да се намери консенсусен човек. Грешно е да обсъждат имена, а не програма

Нинова каза, че ще обсъждат програмата на 3-те партии – това са клаузи от коалиционното споразумение. Логично е да седнем заедно и да направим нова програма – в политиката избираш по-малкото лошо. В началото бяхме доволни, че идват хора завършили престижни университети, млади, но те преядоха с власт.

А обществото иска стабилност заради кризите. Иначе от избори не се страхувме. Ще опитаме, но ако не е възможно да продължим – отиваме на избори. За съжаление 4 формации, водени от човек завършил престъжен университе, нищо не направи. А можеше да се обединяваме на местно ниво, но тези хора тръгнаха в грешна посока, допълни Балабанов.

Нови избори биха донесли повече от същото, и после пак на избори.

За руските дипломати Петков направи грешка, за да се хареса на някого. От този тежък скандал ще си носим последиците трябва да намерим баланса иначе през септември-октомври ще видим цените на газа.
ИТН премина през очистване, в момента структурите са мотивирани и ако има избори – ще участваме, каза депутатът от ИТН.