Само в 7DniSofia.bg

Митов: Зад усмивката на Киро стои нравствен разпад! Асен чува само ,,шушукането“ на комисионните

даниел митов

Ако преди малко повече от година и половина България беше готова за влизане в еврозоната, в момента сме в зона на разпад. Зад обърканата усмивка на Кирил Петков стои нравствен разпад.

Това каза Даниел Митов от ГЕРБ по време на среща на партията със симпатизанти в Ямбол.

Назначенията на управляващите се правят на базата на роднински връзки, бизнес партньорства и понякога на заслуги за тези, които са успели да се хванат за правилния парапет в правилния момент.

От държава, която строеше пътища, се превърнахме в държава на безпътица. Ние сме държавата с най-нисък прогнозиран икономически растеж и най-високи инфлационни показатели в Европейския съюз. Те са стимулирани от левичарските бюджети на Асен Василев. А цената плащаме всички ние – българските граждани

Безпътицата в държавата е и външнополитическа.

От „промяната“ бяха големи евроатлантици, но отказаха да гласуват военна помощ за Украйна. Карат се с „Газпром“, но купуваме руски газ чрез посредници. Репчат се на Путин, а обслужват „Лукойл“.

Щяха да решат проблема със Северна Македония, а от Европа трябваше да звънят на Бойко Борисов, защото знаят кой може да лидира този процес и да придвижи казуса напред.

От кръстопът на цивилизациите се превърнахме в кръстопът на дребните сметки. Разминават се заявките на „промяната“ за реформи и тяхното нищоправене. Всяко нещо, което опитват да побутнат, се разпада.

Асен Василев си позволи да каже, че външни фактори шушнели, че трябва да се търси евроатлантическо правителство. Единственият шум, който Асен Василев разбира, е шушукането на комисионните. Оттук нататък той пак нищо не е разбрал с типичния си непрофесионализъм.