Ще почернее от хора на мястото на катастрофата със Семерджиев, близки на починалите се събират

payimage-540834

В събота вечер се организира бдение в памет на убитите момичета при катастрофата на „Черни връх“, информира bTV.

Събитието е организирано от колеги на покойната Христина Дилева.

„Христи беше светло момиче, чувствителен човек и артистична личност. Това бдение е начин да изразим скръбта си. Постарахме се да организираме максимално бързо, за да направим нещо хубаво за Хриси“, заяви колежка на Христина Дилева.

„Това е нашият начин да почетем паметта й – нейната и на всички, които са загинали по подобен начин“, каза още момичето, познавало покойната девойка.

В петъчния ден пък за първи път говориха близките на другото починало момиче – Хариет. Майката на 21-годишната девойка призна, че е говорила с детето си почти до последният й дъх. Братът на момичето пък бе неутешим и призна, че последно се е чул със сестра си преди около седмица.

Щял да я води в чужбина, а майка й се готвела да я изкара на дискотека за първи път.

БЛИЦ припомня, че двете момчета загинаха при катастрофа на 5 юли 2022 г. на столичния бул. „Черни връх“. Тогава бившият футболист Георги Семерджиев, който има над 50 криминални регистрации, се врязва с колата си в спирка на метрото. От удара колата му се разцепва и убива на място Христина и Хариет – на 26 г. и на 21 г.

Водачът бяха от местопроизшествието, но часове по-късно е заловен във видимо неадекватно състояние. Към момента Семерджиев е задържан. Срещу него и към момента се водят няколко съдебни производства, а заради инцидента са м повдигнати няколко обвинения – причинявана на смърт на двама души, за намерен в автомобила му наркотик и шофиране с фалшиви регистрационни номера, както и за шофиране с фалшива книжка и след употреба за наркотици, като последните две обвинения са за случай от 7 октомври.