Само в 7DniSofia.bg

От ВМРО зоват: Разпускане на 47-ото Народно събрание! Стига повече компромиси

искрен веселинов

ВМРО зове за бързо разпускане на 47-ото Народно събрание и назначаване на служебен кабинет, който да отстоява твърдо българските интереси и да не допуска повече компромиси!

Тази позиция изрази съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов след информацията за изказването на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен пред македонския парламент, в което тя признава „македонски“ език и идентичност. Веселинов посочва, че това е следствие на предателската политика на 47-ото Народно събрание, което подписа „празен чек“ за еврочленството на Северна Македония, подкрепяйки т.нар. френско предложение.

„Няма съмнение, че македонският език е Ваш език … Затова в ревизираното предложение стои „македонски език“ – без квалификация от Европейския съюз. Предложението уважава също така и Вашата национална идентичност. … Двустранните въпроси, каквото е тълкуването на историята, не са условие в преговорите.“ Тези думи на фон дер Лайен показват ясно колко глупаво постъпи България, отказвайки се от очевидната историческа истина. Някакви случайни користолюбци и техните (без)полезни идиоти либерали у нас приравниха историческата истина на шовинизъм и започнаха да громят всичко българско. Това е резултатът: в земята на Гоце и Даме някаква евролеля обяснява какво трябвало да е тълкуването на историята. На същия тоя Даме, дето казваше, че ние сме българи и винаги работим и ще работим за обединението на българския народ. И на същия тоя Гоце, дето напомняше, че сме българи и страдаме от една болест – разделението, посочва Искрен Веселинов.

Той коментира още, че фарисеите на либералното безродие се възползваха точно от тази наша болест – и ни разделиха допълнително с нашите братя от Македония, след като семето на разделението дойде преди това от комунистическите интереси, от Белград и от Москва.

Според съпредседателя на ВМРО либерали, гербери и протурска антиконституционна партия предадоха България – нещо, за което от ВМРО предупреждавахме от месеци. 3/4 от народните ни представители гласуваха за това предателство, напомня той.

Очакваме външните фактори, които ги контролират, да продължат натиска си в ущърб на националния ни интерес и да „актуализират“ протокола, който даваше гаранции за някои минимални български искания към РСМ. И не очакваме настоящото управление да направи друго освен да се съгласява безпрекословно. Това прави още по-безсмислено изкуственото удължаване живота на това Народно събрание, Събранието на позора. ВМРО зове за бързото му разпускане и назначаване на служебен кабинет, който да отстоява твърдо българските интереси и да не допуска повече компромиси, категоричен е Веселинов.

Той посочва и каква е голямата задача пред ВМРО – Българско национално движение – да постигне единение на патриотичните и консервативни формации в България, за да има в бъдещия български парламент наред с днешните партии, слугуващи на чужди интереси, и българофили.

Иначе ерозията на нацията и държавността ще продължат, посочва в заключение Искрен Веселинов.