Шофьорът, карал с над 5 промила, ревна: Алкохол не пия! Взех медикаменти

полиция проверка

Тодор Петров – щофьорът, хванат да шофира с над 5 промила в кръвта призна, че взимал „медикаменти, които не са забранени, но имат съотношение на канабис“, предава Нова тв.

Софийският районен съд реши, че 33-годишният мъж, хванат да шофира с рекордното количество от 5,11 промила алкохол в кръвта в началото на седмицата, остава в ареста. Според магистратите има обосновано предположение за авторство. Полицаите, които го спрели за проверка, заявили, че отговарял на въпросите им несвързано, а погледът му блуждаел. Шофьорът признал сам, че е взимал канабис. Но категорично отрича да употребява алкохол.

В съдебната зала Тодор Петров разказа, че преди да го спрат на пътя, изплакнал устата си с вода за уста. „Обясних на органите на реда, че след като видях дрегера, бях шокиран. Аз алкохол не пия. Да, взимал съм медикаменти, които не са забранени, но имат съотношение на канабис“, поясни Петров.

Съдът обаче сметна, че извършеното от него е с висока обществена опасност и е възможно подсъдимият да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории