Спор в парламента скара депутатите! Трябва ли 24 май да стане национален празник?!

министерски съвет заседание

Въпреки че фокусът на политическата сцена е върху това дали ще има кабинет с третия мандат – в НС напрежението е по съвсем различна тема. Няколко часа депутатите спорят в пленарна зала дали трябва 24-и май да е националния празник на страната ни. ОТ ГЕРБ-СДС предложиха промени в Кодекса на труда според които да не празнуваме 3 март като национален празник.

„Защо за национален празник е избран Трети март? Той отправя послание, че сме благодарни на Русия. До българското знаме – се вее руско знаме”, заяви от парламентарната трибуна Радомир Чолаков, ГЕРБ-СДС

„Аз знам, че искате гордо да носите американските знамена. А ако не беше Трети март – какво щяхме да правим на 24-ти май. Ако не бяха руснаците, 24-ти май нямаше въобще да съществува”, посочи Иван Петков, БСП.

„Точно обратното – ако нямаше 24-ти май, нямаше да има 3-ти март. Вие явно сте продукт на слабата образователна система”, подчерта Тома Биков, ГЕРБ-СДС.

„Много е нечистоплътно – от тази трибуна да се противопоставят българските празници. Не можем в момента да коментираме кой е по-по-най в националните празници”, заяви Костадин Костадинов, “Възраждане”.

„По проблемите с историята си има Исторически факултет, има си БАН. Тук трябва да се занимаваме с политически теми”, категоричен е Хасан Адемов, ДПС.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории