Само в 7DniSofia.bg

Нежното острие на ГЕРБ смълча народа: Няколко фамилии управляват държавата като своя фирма

десислава атанасова

Една от причините за това, което се случва в държавата е, че няколко фамилии управляват държавата като частната си фирма или стартъп компания. Това заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след консултациите при президента Румен Радев. Тя уточни, че хора от приятелския кръг на тези фамилии заемат постове и в МС, и в НС, и в министерството на финансите. „Като че ли единствената възможност някой да им се противопостави е през мнозинството в парламента. И слава Богу, че това вече се случи – с вота на недоверие и цялостното прекояване на държавния бюджет“, каза тя. На въпрос кои са фамилиите тя попита дали е тайна, че фамилията на Даниел Лорер управлява едновременно Министерството на финансите, НЗОК и Министерството на иновациите. Не знам тайна или истина е, че министър-председателят и неговият началник на кабинет са в някакви отношения, не знам какви, продължи Атанасова.

Тя не уточни включвали ли са се на закуска в американското посолство, където да е обсъждано правителство и евентуален премиер. И настоя, че българските институции трябва да взимат подобни решения. Никога не работим под натиск, настоя Томислав Дончев.

Без ГЕРБ съдебна реформа няма да има, категорични са бившите управляващи. Тя пропоми, че мнозинството отхвърли преди година идеите им за промени в конституцията. И разкритикува Христо Иванов, че председателстваната от него комисия за промени в Конституцията не е заседавал тази година.