Само в 7DniSofia.bg

Депутатите така не са се смяли никога! Карадайъ взе на подбив Киро: ,,Литмус“, цитирам класика!

мустафа карадайъ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ взе на подбив премиера в оставка Кирил Петков. Повод за шегата му бе поредният гаф на министър-председателя пред медиите.

Във вторник Петков гръмко обяви, че вътрешният министър в оставка Бойко Рашков е „литмус”.

По време на дебатите от парламентарната трибуна Карадайъ захапа премиера.

„Подкрепата за създаването на предложената временна комисия ще бъде своеобразен турносол… Не разбрахте, г-н Ненков, турносол или, ако мога да позволя да цитирам класика на българския език г-н Кирил Петков, това е литмус, а на български език се казва лакмус.

Та, подкрепата за създаването на временна комисия ще бъде своеобразен турносол, литмус, лакмус за искреността на политическите партии, представени в 47-ото НС дали желаят да бъдат установени истинските свързаности с Руската федерация и руски капитали на български политици и други политически представители.

Впрочем, преди малко, при гласуването на временната комисия за „Лукойл” видяхме, че лозунгите и декларациите на управляващите са едни, но действията им са обратни. Можем да видим техните изказвания и да проверим в стенограмата тяхното гласуване”, заяви той.

Новата думичка, която измисли Карадайъ, успя да предизвика усмивка по лицата на двама от колегите му от ГЕРБ – Александър Ненков и Даниел Митов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории