След Миро и Киро, палавата началничка на кабинета ,,Петков“ Лена залитна и по… Хазарта?!

лена бориславова

След Миро и Киро дойде ред на Ицо. Така депутати коментираха пред “Труд” най-горещата любовна афера на началничката на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова с депутата от “Продължаваме промяната” Христо Петров, известен като Хазарта.

В парламента вървят облози дали и известният рапър е държал парапета на тайната любовна квартира по подобие на министър-председателя Кирил Петков. Сюжетът беше заснет от охранителни камери към входа на апартамент под наем, където Петков и Бориславова са се усамотявали през миналото лято.

Прясната мълва е, че напористата началничка на кабинет е натирила Кирил Петков, след като бе свалена от самолета до Рим заради жената на премиера – Линда. И демонстративно се преориентирала към народния представител Христо Петров, който е без диплома за висше, но е член на парламентарната комисия по образование. На този фон зам.-председателят на 47-ото Народно събрание Мирослав Иванов изглеждал съвсем изпаднал от класацията на амбициозната Лена. Негови колеги твърдят, че все по-често го виждали да си купува 12-годишно уиски от парламентарния бюфет.

Малко след парапетния скандал и свалянето на Лена от самолета, Мирослав Иванов беше използван като кризисен пиар и Бориславова демонстративно показа на журналисти в кулоарите на парламента годежен пръстен от него. Бижуто се появи на ръката на Лена малко преди вота на недоверие срещу правителството, а от няколко седмици Бориславова постоянно пътува и до Ямбол, откъдето е родом и издигнат за депутат годеникът ѝ Миро.

В града на богинята Диана обаче местните обсъждат от няколко дни и аферата на Лена и Ицо Хазарта. Още миналата есен при реденето на листите на “Продължаваме промяната” беше публично известно, че Мирослав Иванов дължал водаческото си място в Ямбол на влиянието на дългокосата юристка върху Кирил Петков. Според депутати, такава била ситуацията и с Христо Петров, който бе пръв в листата на ПП за 25 МИР. Рапърът попаднал в листите на “Промяната”, защото Лена натиснала за това Петков и Асен Василев.

След скандалните снимки на Лена и Киро точно Василев остро се възпротивил Бориславова да кадрува толкова безпардонно в бъдещите листи на формацията. По неофициална информация между Бориславова и Василев имало скандал в Министерския съвет, но огнената брюнетка му отговорила само: “Оправи първо своя личен живот!”.

Любовните афери се отразявали зле и на цялата парламентарна група, твърдят народни представители. Част от депутатите пък са откровено гневни на подигравателните забележки от опонентите си, дали са влезли в парламента, след като са пили кафе с Лена. Бориславова и Хазарта се показаха публично точно в столично кафене, а Лена неведнъж признавала, че любимата ѝ песен на рапъра е “Колега”. Дори си позволявала да натъртва на същото обръщение, когато говори с него пред други съпартийци. Избраници от “Продължаваме промяната” недоумяват как толкова нецензурна песен може да е в основата на комуникацията на началник кабинет на премиер и народен представител, визирайки текста “в парламента да лапаш пи*ки е бизнес” (виж карето, б. р.).

Близостта на Бориславова с Ицо Хазарта е разпалила ревността на Кирил Петков и Мирослав Иванов и двамата двамата дори стоплили отношения, след като месеци наред се поздравяваха повече от хладно и не се засичаха дори на официални събития.

На фона на очакваните предсрочни парламентарни избори, народни представители наблюдават с интерес и бъдещата подредба на листите на “Промяната”. Със сигурност Лена Бориславова отново ще е в тях, въпреки конфликта ѝ с Асен Василев, но нито мястото на Ицо Хазарта, нито това на Мирослав Иванов били сигурни.

Годениците не са известни в Ямбол
Лена и Миро се познават още от студентските си години

Лена Бориславова и Мирослав Иванов са идвали заедно само на две публични събития в Ямбол за последния месец и половина, казаха в родния град на временно изпълняващия длъжността председател на НС. На 12 юни дойдоха, за да открият офиса на местната структура на “Продължаваме промяната”.

Гръмнаха шампанско рано сутринта, а камерите заснеха признанието на Иванов, че имали колебания дали да тръгнат за откриването предвид ситуацията в страната. Случайно или не, но посещението в родното му място стана малко, след като бе разпространен видеозаписът, на който премиера Кирил Петков опипва на стълбище до апартамент под наем годеницата му.

Вторият път двамата отново пристигнаха за пресконференция преди дни, свързана с нова болница в Ямбол. Лена и Миро се познават още от студентските си години, но майката на Иванов – Димка Иванова напоследък не афиширала топли чувства към бъдещата си снаха.

В града се знае, че Лена и Миро живеят заедно в София, но демонстрираният годеж с пръстена не беше известен на местните.