ГЕРБ смълча народа: Правителството е неадекватно! МС да въведе пределна цена на горивата

герб брифинг

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание е входирала в деловодството решение, с което МС да се задължи след санкция от депутатите да въведе пределна цена на горивата, стана ясно на брифинг.

„Правителството е неадекватно и се налага Народното събрание да взима решенията“, уточни пред журналисти народният представител Делян Добрев. Той припомни, че в актуализацията на бюджета са сложили таван на тока за потребителите.

Добрев бе категоричен, че има три причини за високата инфлация в страната и това са цената на тока, цената на горивата и цената на газа.

„След като са въвели таван на цената на тока, сега от ГЕРБ предлагаме да се реши и въпросът с цената на горивата. Има проблем и правителството или не иска, или не може да се справи с него. По-високата цена на горивата ще ни струва 3,5 млрд. лв.“, предупреди депутатът от ГЕРБ.

Относно връчването на втория мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-то Народно събрание от ГЕРБ потвърдиха, че са получили покана от президента.

„Получихме покана утре в 11.00 часа от Румен Радев. Ще върнем веднага мандата и няма да излъчваме министър-председател. Ще участваме в консултации, когато президентът ни покани“, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

След резултатите от експертизата в Европарламента, която установи, че снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов са манипулирани, Томислав Дончев коментира пред журналисти, че истината рано или късно излиза наяве.

„Надявам се това да е само началото“, посочи Дончев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории