Само в 7DniSofia.bg

Извънредно! Изродът Семерджиев прояви агресия и в съда: Нападна прокурорка

георги семерджиев

Софийски градски съд ще заседава днес по мярката за неотклонение на Георги Семерджиев, обвиняем за тежката катастрофа с две жертви в София.

Той бе докаран в съдебната зала при засилено полицейско присъствие.

СГП внесе в съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият Георги Семерджиев е агресивен и по тази причина охраната в съдебната зала е подсилена. Според източници на БНТ, днес той се е опитал да се нахвърли върху прокурорката, която му е предявила обвинението.

От прокуратурата по-рано съобщиха, че му е повдигнато ново обвинение.

„Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай – настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин при предишен случай на 10 юни“, заяви на брифинг Христо Кръстев, заместник на Софийската градска прокуратура.

По думите му, това престъпление предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.

Взета е кръвна проба от лицето след тежката катастрофа и се чака излизане на експертизата, като забавянето на вземането на пробата не е проблем. Автотехническата експертиза с колко се е движил автомобилът на Георги Семерджиев при жестоката катастрофа също все още не е готова.

Според прокуратурата е налице реална опасност Георги Семерджиев да извърши друго престъпление.

Прокуратурата проверява и дали служители на МВР по някакъв начин са помагали на Семерджиев да избяга от катастрофата и дали над него е имало „чадър“ за предишни нарушения.