Само в 7DniSofia.bg

Петков скочи на Борисов и си подписа смъртната присъда, чуди се къде да се скрие след тези думи

кирил петков

„Бойко Борисов чете този доклад (доклада на АДФИ и за магистрала „Хемус“), както дяволът евангелието“. Това каза пред bTV премиерът в оставка Кирил Петков в отговор на думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев, тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на „Хемус“. Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Много добре се казва в доклада, в 19 страници, че ценообразуването е много надвишено, а в заключенията са, че Законът за обществените поръчки е нарушен. Този доклад всъщност очертава доста сериозни проблеми с цялото строителство“, допълни Петков.

Междувременно и от Министерството на финансите отговориха на Борисов: „Във връзка с тиражирани неверни твърдения за липса на констатации за нарушения при проверка на Агенция за държавна финансова инспекция (AДФИ) в Агенция „Пътна инфраструктура“ Министерството на финансите заявява, че при проверката са констатирани сериозни нарушения”.

В позицията на МФ са изброени и конкретните нарушения.