Експерти бият аларма: Има опасност да се унищожат доказателства от катастрофата на Семерджиев

катастрофа семерджиев

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира, че има сериозна опасност да бъдат увредени, прикрити и дори да изчезнат изключително важни доказателства, отнасящи се до катастрофата с участието на Георги Семерджиев, предава Tribune.

Причината е, че автомобилите-участници – джипът Audi SQ7 и таксиметровият автомобил, са оставени на открито на улицата пред СДВР, като до мястото всеки има свободен достъп. Това позволява лесна външна намеса – човешка или на природата, и компрометиране на изключително важни доказателства, което може драстично да изкриви делото. Затова ЕЦТП пита:

– Няма ли къде да бъдат прибрани и съхранени автомобилите, за да се гарантира обективно разследване?

– Какво би спряло някой да демонтира различни части от автомобилите, като например: бордовия компютър на аудито, от който би могло да се установи неговата скорост в момента на удара с която Семерджиев е причинил катастрофата, при която загинаха две млади жени?

– С какво този начин на съхранение на веществените доказателства помага на разследването, особено на автотехническата експертиза, без която обстоятелствата няма как да бъдат напълно изяснени?

– Правена ли е до момента експертиза на двата автомобила?

– Кой ще носи отговорност, ако автотехническата експертиза остане непълна?За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории