Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно! Пенев и ЦСКА 1948 в опит да препънат Левски на старта, приковават вниманието

любо пенев

Носителят на Купата на България Левски има тежко гостуване на ЦСКА 1948 в най-интересната среща от първия кръг на Еfbet Лига. Двубоят е от 21:00 часа в Бистрица и приковава вниманието.

И двата отбора стартират новото първенство с амбиции за успех. На „Герена“ заговориха и за атака на шампионската титла след спечелването на Купата на България, но на Станимир Стоилов и играчите му им е пределно ясно, че гостуването тази вечер няма да е никак леко.

Мачът тази вечер е официален дебют за Любослав Пенев начело на новия му клуб. Футболистите му се представиха силно в подготовката, помитайки наред съперниците си, предава БЛИЦ. Сред края на миналия сезон ЦСКА 1948 се раздели с доста футболисти, а на тяхно място бяха привлечени нови, основно чужденци. При „червените“ акостираха до момента петима бразилци – Енрике Рафаел от Маритимо, Октавио от Локомотив (София), Джонатан Перейра от Берое, Тиаго Барбоса от Интернасионал и Хелитон Джордж.

Пенев обяви на брифинга си в петък, че селекцията не е приключила и се очакват още попълнения. Десният бек Стив Фуртадо от Берое също подписа с „червените“, както и украинският вратар Генадий Ганев.

Двама от най-конвертируемите футболисти на ЦСКА 1948 – Ивайло Чочев и Даниел Наумов, продължават да са част от състава, както и голмайсторът Александър Колев, който се намира в отлична форма и не спира да бележи, откакто се присъдени към тима през зимата. Чочев обаче няма да играе днес заради контузия.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов беше доста критичен към възпитаниците си по време на подготовката, в която „сините“ записаха едно равенството и четири поредни победи. Пристигнаха само трима нови играчи, но най-опитният от тях Ивелин Попов се контузи и на този етап няма да може да дебютира за родния си клуб. Анте Блажевич и вкаралият пет гола в проверките Роналдо ще бъдат титуляри. Очаква се капитанът Николай Михайлов да е вратар, а Блажевич, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами да играят в защита.

ЦСКА 1948 ще преследва първа победа над Левски, като през двата си сезона в Еfbet Лига те не само нямат успех над тима от “Герена”, но не са и отбелязали гол във вратата на „сините“.

ЦСКА 1948 – ЛЕВСКИ
Днес от 21:00 часа
Бистрица, ст. „Витоша“
Съдия: Ивайло Стоянов

Вероятни състави:

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Стив Фуртадо, Симеон Петров, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Карлос Охене, Георги Русев, Стоян Стоичков, Октавио, Енрике Рафаел, Александър Колев
Контузен: Ивайло Чочев
Наказани: няма

Левски София (Bul)
ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Анте Блажевич, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Филип Кръстев, Андриан Краев, Георги Миланов, Роналдо, Уелтън, Билал Бари
Контузен: Ивелин Попов
Наказани: няма

Баланс: 4 мача, 2 победи за Левски, 2 равенства, г.р. 5:0 за Левски