Дни преди фаталната катастрофа Семерджиев фучал с 200, шофьори се кръстили след видяното

георги семерджиев

Три дни преди катастрофата в София, автомобилът на Георги Семерджиев е бил напът да предизвика инцидент и на магистрала „Тракия”.

В ранния следобед в неделя Атанас Атанасов и семейството му тръгват от София към Ахелой. Още на 20-ия километър на магистралата ги засича лек автомобил.

„С доста голяма скорост ни размина в дясна крайна лента. Звъннах веднага на 112 да подам сигнал, че се движи неадекватно превозно средство по пътя“, разказва той пред bTV.

След 15 км същата кола ги задминава отново.

„Пак със същата скорост, да не казвам над 200 километра. Така ме задмина в дясната лента, че жена ми и децата се стреснаха от дясно. Почти на ръба бях да ме удари. Повечето коли набиха спирачки, някои от тях спряха вдясно“, казва Атанасов.

Атанасов твърди, че е звъннал втори път на Спешния телефон.

„Обясних им, че има кола на автомагистрала Тракия, която кара с бясна скорост и застрашава живота, както на него, така и на останалите пътници. Защото той ги минаваше ляво-дясно, той си караше като на състезание, като на електронна игра си играеше господинът“, разказва мъжът.

„Колата беше Ауди Q7 тунинг, черна с немски номера. И лично това ми направи впечатление, защото беше доста хубава кола и точно това си говорих с жена ми. Викам: Тоя не е в трезво състояние! Това не е шофьор, който може да бъде адекватен“, казва той.

От МВР заявиха, че за този ден са подадени три сигнала за опасно шофиране по АМ „Тракия“.

Мярката за неотклонение на Георги Семерджиев по искане на Софийската градска прокуратура ще се гледа днес от Софийския градски съд.

Ден след катастрофата беше взета кръвна проба на Семерджиев, както и от полицайката, за която се твърди, че вероятно му е помогнала да се укрие. Това се е случило след разрешение от съдия, защото са отказали доброволно.

Катастрофата стана на кръстовището между булевардите „Арсеналски“ и “Черни връх” в София, край метростанция „Европейски съюз“. Загинаха две млади жени – на 22 и 26 години. Сред пострадалите е и 52-годишен шофьор на такси. Мъжът е с контузия на главата.