Само в 7DniSofia.bg

Огромен гаф на хората на Рашков! Полицаи компрометирали телефона на убиеца Семерджиев?!

георги семерджиев

Купища грешки, които могат да костват по нататъшното разследване и изготвянето на достатъчно солиден обвинителен акт срещу двойния убиец Георги Семерджиев, са били допуснати от хората на Бойко Рашков на местопроизшествието – столичния бул. „Черни връх“, където с джипа-ковчег осъжданият за разпространение на наркотици бивш футболист прекърши живота на две млади момичета, твърди ПИК.

Преди началото на огледите на разцепеното на две „Ауди Q7“, от него мистериозно са изчезнали два пистолета, притежание на Семерджиев. За същия било неписан закон да държи оръжие във всичките си автомобили, коментира се усилено в обкръжението му.

Според източници, запознати с хода на разследването, и други предмети, свързани с инцидента, са били били компрометирани от служителите на шефа на МВР Бойко Рашков. Дали случайно или нарочно, компетентните органи би трябвало да се произнесат.

След катастрофата водачът на джипа Семерджиев и спътницата му – полицайката от Първо РПУ Симона Радева, напускат района, но на местопроизшествието остават мобилни телефони. Същите обаче са били преглеждани от дошлите на мястото органи на реда, за да може да бъде Установен кой е бил водачът на фаталното Ауди.

Според наши източници, това е направил началник на сектор в Специализираните полицейски сили на СДВР с инициали Е. Й. По този начин обаче той е компрометирал годността на тези веществени доказателства, а в тях може да е имало или все още да има информация за престъпните схеми на Семерджиев, както и с връзките му с полицаи и то не само с помагачката му Радева, но и с други служители в системата, някои на далеч по-високи ръководни длъжности (виж в още по темата – б.р.)

Вчера, на брифинга, даден от Бойко Рашков И директора на столичната Пътна полиция Тенчо Тенев по повод на тежката катастрофа, последният разкри, че лично той е пристигнал на мястото на инцидента 15 минути след фаталния сблъсък, и с фенерче е огледал какво има в колата, управлявана от Георги Семерджиев.

Кой е имал достъп до разцепения автомобил в този промеждутък от 15 минути и дали това лице или лица са служителите на полицията, Рашков и Тенев засега мълчат. Въпреки, че в района има изградено видеонаблюдение и лесно може да се провери кой униформен служител е нарушил разпоредбите на местопроизшествието.

Желание да извърши такава проверка от страна на ръководството на МВР обаче очевидно няма. Или може пък вече тези детайли от пъзела да са установени, но да не огласяват, предвид индикациите за мащабна организирана престъпна група, действаща в МВР, за която се смята, че е покровителствала двойния убиец Семерджиев.

По-рано днес първо ПИК съобщи, че вече трети ден напълно услужливо министърът на вътрешните работи Бойко Рашков премълчава факта, че лично е възложил на любимия му директор на вътрешна сигурност Георги Георгиев да отвори чадър над шефа на КАТ Тенчо Тенев, за да бъдат заметени всички сигнали и престъпни схеми между него, Георги Семерджиев, регистратора Георги Георгиев, Известен в КАТ като „Гошо курвето“ и катаджиите Бойко Цветанов Асенов и Васил Василев.

Междувременно от прокуратурата вече се задействаха и обявиха, че проверяват служители на МВР за извършени евентуални престъплени, свързани с лицето Георги Семерджиев.