Европейските шампиони в щангите: Имат месец да ни платят. Ако ли не – махаме се от националния

дейвид фишеров

Четирима от петимата европейски шампиони на България по вдигане на тежести от последния шампионат в Тирана – Ангел Русев, Иван Димов, Дейвид Фишеров и Христо Христов, обявиха, че са готови да напуснат националния отбор в знак на протест срещу забавянето на изплащането на полагащите им се възнаграждения, съобщава БТВ.

Тежкоатлетите са със забавени пари от 20 май насам, което означава закъснение с над месец и половина.

Първенците на Стария континент са подкрепени още от Васил Маринов и Дениз Данев, които също изразиха недоволството си и готовност да предприемат крайната крачка.

Щангистите са потърсили информация за забавените си заплати във Федерацията по вдигане на тежести. Президентът Неделчо Колев е отговорил, че не е информиран и е прехвърлил отговорността към Министерството на младежта и спорта.

„Да управляваш федерация и да не знаеш кога състезателите ти получават заплати?! Не звучи ли смешно? Не звучи ли невъзможно, като шеф? Примерно ти си шеф на фирма и да не знаеш работниците ти дали са получили заплати или не, като минават през теб? Това е смешна работа, това е подигравка с нашия труд!“, заяви пред bTV Христо Христов – европейски първенец до 109 кг.

Това е пореден казус с българските щанги в последните месеци. Треньорите на националния отбор – Иван Иванов, Никола Колев и Алан Цагаев разкриха преди време, че не са получавали заплати от 15 декември насам. Пред bTV щангистите изразиха подкрепа за своите наставници.

„Зададе ми въпросът: „Защо ще бъда до старши треньора – Иван Иванов?“ и аз отговорих, че ще бъда винаги до него и ще си тръгна, ако не остане до мен. Неделчо Колев ми каза: „Тръгвай си, има и други състезатели.“ Той явно иска да направи друг отбор и ние да си тръгнем“, каза Ангел Русев – златен медалист в категория до 55 кг.

Самото европейско първенство трябваше да се проведе у нас, но страната ни загуби тази възможност заради неуредици във федерацията. Преди година клубовете гласуваха свалянето на Неделчо Колев от президентския пост за сметка на бизнесмена Ариф Маджид. Вписването на този акт обаче се бави заради обжалвания.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории