Столицата се тресе! Нови скандални разкрития за полицайката Симона и чадъра над Семерджиев

полицайка

Броени дни след зловещата катастрофа в столицата с две убити млади жени – все по-смущаващи подробности и шокиращи версии за „полицейски чадър“ над вече обвинения Георги Семерджиев. А по време на вчерашния разпит полицаят Симона Радева, е признала, че му е помогнала да се укрие след престъплението.

Само 10 секунди след фаталния удар, Георги Семерджиев тръгва да бяга по улица „Димитър Хаджикоцев“, за да се прибере вкъщи. 35-годишният мъж е сам. Това се вижда от ексклузивните кадри.

12 часа по-късно специализираният отряд „Кобра“ влиза в квартирата му на улица „Горски Пътник“. Полицайката Симона Радева, която най-вероятно е помогнала на Семерджиев в злополучната нощ, е разпитана. Направен ѝ е и тест за наркотици. Часове по-късно, без да изрази съболезнования, тя заплаши в социалните мрежи.

„Спете спокойни вие и дано вашата съвест и чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове. На мен съвестта ми е чиста“, написа тя в мрежата, малко след което изтри профилите си навсякъде.

Според източници на Bulgaria ON AIR Симона Радева системно е изнасяла информация на Георги Семерджиев. И дори го е включила в един от полицейските работни чатове.

„Това лице не може да е полицайка, това е едно чучело. Казвам го с зялата тежест. Не ми пука“, коментира криминалистът Иван Савов.

Днес всички снимки в социалните мрежи са изтрити.

За връзката между двамата свидетелства полицейската палка и синият буркан, открити в автомобила на Семерджиев.

„На нея ѝ е било хубаво да е с лошо момче, понеже интелектуалното ѝ ниво е такова, си е паснала с него. А на него си му е било хубаво да си има полицайка да му изнася информацийка, да му дава палката да си играе, да се снима със служебната ѝ карта. Колко акъл трябва да имаш, за да дадеш служебната си карта на човек, който е криминално проявен и той да си пусне снимката във Facebook“, каза Савов.

Чадърът над Семерджиев е бил отворен, тъй като по непотвърдена информация той е вербуван от ГДБОП.

Брат на Семерджиев е арестуван, карал пиян и дрогиран след жестоката катастрофа

„Очевидно е, че от една страна много хора са го пазили, а от друга страна – по отношение на тези нарушения ние нямаме много последователна наказателна политика. Те се възприемат като дребни, когато няма пострадали хора, по този начин много хора си мислят, че могат да се държат на пътя, както си искат“, подчерта бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

„Спират те, не те проверяват, спират те с алкохол – не те санкционират. Със сигурност има участие на прокуратурата, тъй като това лице става един защитено. Това е катастрофа за законността в България, за държавността, ако искате, и то без да преувеличаваме“, категоричен е криминалистът.