Почерня от полиция в София! Митничари откриха дрога в близо 200 пощенски пратки

Наркотици

120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг. кхат откриха митнически служители в София. Дрогата е била пакетирана в близо 200 пощенски пратки, съобщават от Агенция Митници. Задържанията са осъществени в периода 7 – 17 юни 2022 г. в рамките на специализирана операция срещу трафика на наркотици чрез Darknet и пратки “Web Thunder’’.

Акцията е проведена от митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница – София, съвместно с офиса на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA). Дейностите са водени под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В рамките на операцията митническите служители са извършили множество оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които са засекли и са предотвратили изпращането към различни дестинации в чужбина на 198 пратки. Установено е, че съдържанието на пратките – малки количества таблетки или наркотични вещества, е договаряно чрез Darknet платформи. Пратките са подготвяни в депа и са разпращани чрез обикновена услуга от България към получателите им, крайните клиенти са в САЩ, Европа и Австралия. Преустановена е дейността на едно депо за подготовка на пратки и на три различни мрежи за трафик на психотропни вещества чрез пощенски пратки към САЩ, Западна Европа и Австралия. По случаите вече са образувани четири досъдебни производства, като следствените действия продължават. Извършени са множество претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови помещения на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от вида на Трамадол, Оксикодон Фентанил, Диазепам и др, съдържащи различни психотропни веществата, както и 40 кг. кхат, като част от наркотичните вещества са прихванати в колети, а други са открити в депата, подготвени за експедиция.

Като обвиняем е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества. Работата по случаите продължава.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории