Ужасяваща статистика! Около 30% от водачите в София шофират дрогирани

Пътна полиция

Почти 30% от водачите в столицата, се качват зад волана след употребата на упойващи вещества. От 30 проби за наркотици 5 се оказват положителни. Това са предимно млади хора, на възраст от 18 до 35 години. Информацията съобщи директорът на КАТ – София комисар Тенчо Тенев по време на заседанието на Столичния общински съвет. Само за последните 24 часа на територията на София са хванати четирима водачи, шофиращи след употреба на наркотици, и петима са употребили алкохол.

От началото на годината до момента са заловени 178 души, седнали зад волана след употреба на наркотици. Миналата година те са били с 50 по-малко. За същия период водачите, каращи след употреба на алкохол, са 298. От 200 проби за алкохол 8 са положителни. Най-натоварените булеварди в София, на които се регистрират огромен брой ПТП-та са Околовръстният път (от началото на годината до сега там има над 200 катастрофи, 11 от тях са тежки с жертви), бул. „Цариградско шосе“ (103 катастрофи, 9 от тях тежки с пострадали), бул. „Черни връх“ (51 катастрофи, 3 от тях с жертви).

Комисар Тенев уточни, че от няколко дена тече засилена полицейска операция на територията на столицата. Над 30 екипа на Пътна полиция действат в различни квартали, включително и за провеждането на гонки. Проверките се извършват всяка вечер от 8:30 до 4:00 ч. Според шефа на столичния КАТ е нужно да се сложат 2-3 камери за контролиране на скоростта на бул. „Цариградско шосе“. По думите му сериозен проблем са гонките и дрифтовете. Скоро на бул. „Черни връх“ е бил хванат син на футболист и друг водач, които са „въртели гуми“. И двамата са санкционирани.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории